Čevabčiči

3.17

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      stroužek česnek větší
    • 1
      ks vejce
    • rostlinný olej na smažení
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0,5
      kg mleté maso
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      špetka chilli papričky

Postup přípravy receptu

  • Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše důkladně prohněteme. V případě, že je směs řidší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce).
  • Na pánvi rozpálíme větší množství oleje na vysokou teplotu a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý. Před vložením do rozpáleného oleje můžeme poprášit hladkou moukou.
  • Podáváme s hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou, syrovou zeleninou. Vhodná je i tatarská omáčka.
  • Příloha: vařené brambory, hranolky
Zařazení: Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: