3.44
Den předem nakrájíme kuřecí maso na kousky, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a přidáme trochu… více o Kuřecí bašta
Zapékací mísu si vymažeme máslem (sádlem) a vyložíme plátky slaniny – i boky mísy. Vařené oloupané brambory rozmixujeme… více o Bramborová bašta – zapečená
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, cihlu nastrouháme a všechny suroviny smícháme. Česnek, sůl a pepř, jak… více o Chalupářský chléb
Advent je krásné období čtyř neděl, které předcházejí Vánocům, a pojí se s ním řada tradičních… Celý článek
Přemýšlíte nad dobrou večeří, jejíž příprava nezabere moc času a bude jí plný hrnec, takže… Celý článek
O tomto korejském zázraku jste už nejspíš slyšeli, pokud jste ho ale ještě nikdy neochutnali,… Celý článek
Bez voňavých perníčků by snad ani nebyly Vánoce! Patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví a… Celý článek
Těsto: ze surovin zpracujeme na vále těsto a dáme ho na 1 hod. odpočinout do lednice. Náplň: jablka oloupeme a… více o Jablkové řezy s pudinkem
Do uvařených těstovin vmícháme osmaženou cibulku, nastrouhanou nivu, drobně nakrájenou šunku a vlijeme smetanu. … více o Těstoviny „Martin“
Ze surovin umícháme těsto, ze kterého na rozpáleném oleji usmažíme palačinky. Hotové palačinky potřeme Choceňským… více o Palačinky s pomazánkovým máslem
Osmažit na sádle,nebo oleji cibuli 1ks, pak přidat hl.mouku udělat jíšku, dále přidat rajsk.protlak, podusit trochu,… více o Rajská omáčka
Semlít mák. Jablka jsem dala zavařená, necelé dvě sklenice, zamíchala jsem do nich solamyl (asi 2 lžíce). Velký… více o Jablečný makovec
Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata a papriky rovněž omyjeme a nakrájíme, cibuli nakrájíme… více o Šopský salát
Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak… více o Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Ingredience na zálivku dáme do skleničky od přesnídávky, zavřeme a pořádně protřepeme, dokud se chuti navzájem… více o Rukolový salát s hruškou, ořechy a parmazánem
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme. 2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme. … více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku,… více o Krkovička po cigánsku
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájenou zeleninu, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka. Na… více o Baby boršč
Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte mouku, sůl a cukr. Máslo nakrájejte na malé kousky a postupně přidávejte do… více o Galetky s jahodami