Brambory uvaříme v osolené vodě. Na pánvi na oleji osmahneme cibulku a přídáme slaninu, kterou také lehce osmažíme. Poté přidáme uvařené brambory a opečeme dozlatova nebo dle chuti. Zalijeme plnotučnou hořčicí rozmíchanou ve stejném množství vody. Vmícháme do brambor a opékáme dokud hořčice nevytvoří na bramborách křupavou vrstvičku. Na závěr posypeme sekanou pažitkou.
Vhodné ke smaženým pokrmům (květák, řízky, sýr, houby...).
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Recept plněný bramborák připravíme takto:
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme…
více o Bramborák plněný tvarohem
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou