Brambory uvaříme v osolené vodě. Na pánvi na oleji osmahneme cibulku a přídáme slaninu, kterou také lehce osmažíme. Poté přidáme uvařené brambory a opečeme dozlatova nebo dle chuti. Zalijeme plnotučnou hořčicí rozmíchanou ve stejném množství vody. Vmícháme do brambor a opékáme dokud hořčice nevytvoří na bramborách křupavou vrstvičku. Na závěr posypeme sekanou pažitkou.
Vhodné ke smaženým pokrmům (květák, řízky, sýr, houby...).
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák