Brambory uvaříme v osolené vodě. Na pánvi na oleji osmahneme cibulku a přídáme slaninu, kterou také lehce osmažíme. Poté přidáme uvařené brambory a opečeme dozlatova nebo dle chuti. Zalijeme plnotučnou hořčicí rozmíchanou ve stejném množství vody. Vmícháme do brambor a opékáme dokud hořčice nevytvoří na bramborách křupavou vrstvičku. Na závěr posypeme sekanou pažitkou.
Vhodné ke smaženým pokrmům (květák, řízky, sýr, houby...).
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku