Brambory uvaříme v osolené vodě. Na pánvi na oleji osmahneme cibulku a přídáme slaninu, kterou také lehce osmažíme. Poté přidáme uvařené brambory a opečeme dozlatova nebo dle chuti. Zalijeme plnotučnou hořčicí rozmíchanou ve stejném množství vody. Vmícháme do brambor a opékáme dokud hořčice nevytvoří na bramborách křupavou vrstvičku. Na závěr posypeme sekanou pažitkou.
Vhodné ke smaženým pokrmům (květák, řízky, sýr, houby...).
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem