Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku nakrájíme na kousky. Polovinu masa osolíme a silněji opepříme.
Druhou půlku masa potřeme solí, česnekem a bazalkou. Tyto kousky zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny a potom střídavě s paprikami, hlavičkami žampionů a opepřeným masem napichujeme na špízy. Potřeme je olejem a necháme chvíli proležet.
Špízy pečeme na elektrickém grilu nebo na dřevěném uhlí a během pečení je potíráme olejem.
Zvlášť zpěníme na másle hrubá kolečka cibule, přidáme posekanou zelenou petrželku, pažitku, poprášíme lžičkou stouhanky a zastříkneme bílým vínem. Krátce povaříme a vzniklou směsí přeléváme opečené špízy.
Podáváme se zeleninovým salátem a různě upravenými bramborami.
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka