Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku nakrájíme na kousky. Polovinu masa osolíme a silněji opepříme.
Druhou půlku masa potřeme solí, česnekem a bazalkou. Tyto kousky zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny a potom střídavě s paprikami, hlavičkami žampionů a opepřeným masem napichujeme na špízy. Potřeme je olejem a necháme chvíli proležet.
Špízy pečeme na elektrickém grilu nebo na dřevěném uhlí a během pečení je potíráme olejem.
Zvlášť zpěníme na másle hrubá kolečka cibule, přidáme posekanou zelenou petrželku, pažitku, poprášíme lžičkou stouhanky a zastříkneme bílým vínem. Krátce povaříme a vzniklou směsí přeléváme opečené špízy.
Podáváme se zeleninovým salátem a různě upravenými bramborami.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami