1) Na oleji zpěníme cibulku. Na zpěněnou cibulku přidáme kuřecí prsíčka nakrájené na kostičky. Prsa orestujeme, podlijeme vodou a necháme dusit asi 30 minut dokud maso nezměkne a nevypaří se voda ! Poté osolíme, opepříme.
2) Do masa přidáme lečo (Hotové lečo s konzervy (Lečo s párkem nebo Lečo s klobásou) ! Do směsi není nutné dávat tu klobásu, ale tu omáčku 100% ano. Povaříme asi 10 minut.
3) Do této směsi dáme již nakonec 500 g Kečupu a povaříme 10 minut!
4) Podáváme se špagetami a strouhaným sýrem.
Místo kuřecích prsíček můžete přidat 500 g vepřového mletého masa! V obojím případě je to velmi chutné.
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové