1) Na oleji zpěníme cibulku. Na zpěněnou cibulku přidáme kuřecí prsíčka nakrájené na kostičky. Prsa orestujeme, podlijeme vodou a necháme dusit asi 30 minut dokud maso nezměkne a nevypaří se voda ! Poté osolíme, opepříme.
2) Do masa přidáme lečo (Hotové lečo s konzervy (Lečo s párkem nebo Lečo s klobásou) ! Do směsi není nutné dávat tu klobásu, ale tu omáčku 100% ano. Povaříme asi 10 minut.
3) Do této směsi dáme již nakonec 500 g Kečupu a povaříme 10 minut!
4) Podáváme se špagetami a strouhaným sýrem.
Místo kuřecích prsíček můžete přidat 500 g vepřového mletého masa! V obojím případě je to velmi chutné.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové