Pudinkový prášek uvaříme s mlékem a drobným cukrem. Za občasného míchání vychladíme, aby se nám nevytvořil škraloup. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přidáme vychladlý pudink a našleháme. Mango oloupeme, odstraníme pecku. Třetinu rozmixujeme a vmícháme do krému. Druhou třetinu nakrájíme na kostičky a zamícháme též do krému. Poslední kousek necháme na ozdobení.
Vyšší mísu vyložíme potravinovou fólií. Na dno a kolem obvodu rozložíme piškoty. Naneseme vrstvu krému, poklademe ji kostičkami manga a opakujeme do spotřebování všech surovin. Navrch položíme piškoty, které vytvoří dno formy, zatížíme a necháme nejlépe do druhé dne v chladu ztuhnout. Poté vyklopíme, sejmeme fólii, ozdobíme ušlehanou smetanou a mangem.
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků