Pudinkový prášek uvaříme s mlékem a drobným cukrem. Za občasného míchání vychladíme, aby se nám nevytvořil škraloup. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přidáme vychladlý pudink a našleháme. Mango oloupeme, odstraníme pecku. Třetinu rozmixujeme a vmícháme do krému. Druhou třetinu nakrájíme na kostičky a zamícháme též do krému. Poslední kousek necháme na ozdobení.
Vyšší mísu vyložíme potravinovou fólií. Na dno a kolem obvodu rozložíme piškoty. Naneseme vrstvu krému, poklademe ji kostičkami manga a opakujeme do spotřebování všech surovin. Navrch položíme piškoty, které vytvoří dno formy, zatížíme a necháme nejlépe do druhé dne v chladu ztuhnout. Poté vyklopíme, sejmeme fólii, ozdobíme ušlehanou smetanou a mangem.
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou