Pudinkový prášek uvaříme s mlékem a drobným cukrem. Za občasného míchání vychladíme, aby se nám nevytvořil škraloup. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přidáme vychladlý pudink a našleháme. Mango oloupeme, odstraníme pecku. Třetinu rozmixujeme a vmícháme do krému. Druhou třetinu nakrájíme na kostičky a zamícháme též do krému. Poslední kousek necháme na ozdobení.
Vyšší mísu vyložíme potravinovou fólií. Na dno a kolem obvodu rozložíme piškoty. Naneseme vrstvu krému, poklademe ji kostičkami manga a opakujeme do spotřebování všech surovin. Navrch položíme piškoty, které vytvoří dno formy, zatížíme a necháme nejlépe do druhé dne v chladu ztuhnout. Poté vyklopíme, sejmeme fólii, ozdobíme ušlehanou smetanou a mangem.
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka