Sušenky v robotu rozmixujte. Pokud nemáte robot, dejte je do mikrotenového sáčku a rozdrťte paličkou na maso nebo válečkem.
Přilijte k nim rozpuštěné máslo a dobře promíchejte. Směs nasypte do kulaté formy o průměru cca 20 cm, kterou předtím vyložte pečícím papírem. Sušenkovou směs ve formě rovnoměrně rozprostřete a upěchujte obrácenou lžící.
Čerstvý sýr (lze nahradit tučným tvarohem, lučinou, žervé apod. – můžete použít i různé poměry těchto sýrů) spolu s limetkovou kůrou i šťávou, cukrem a žloutky prošlehejte. Dejte si pozor, aby směs nebyla hrudkovatá. Pokud se vám zdá moc řídká, přidejte lžičku dětské krupičky.
Hotovou hmotu vlijte na sušenkovou směs a pečte v předehřáté troubě při 160–180 °C asi 35–45 minut. Hotový dezert poznáte tak, že se kraje odtahují od stěn formy, ale přitom ve středu bude ještě lehce tekutý.
Pokud je dezert hotový, troubu vypněte, pootevřete dvířka a hotový cheesecake nechte chladnout přímo v troubě. Nedělají mu totiž dobře teplotní šoky.
Zatímco vám cheesecake chladne v troubě, připravte si jahodovou omáčku. Očištěné jahody svařte s trochou cukru (slaďte podle chuti), přidat můžete i jahodovou marmeládu.
Vychladlý cheesecake krájejte na řezy a servírujte s teplou jahodovou omáčkou.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami