Cheesecake

2.31

hodnoceno: 16
Příprava: 60 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g máslo rozpuštěné
    • 3
      ks žloutek
    • 250
      g jahody
    • 2
      ks limetka
    • 500
      g sýr
    • 200
      g sušenky
    • 60
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Sušenky v robotu rozmixujte. Pokud nemáte robot, dejte je do mikrotenového sáčku a rozdrťte paličkou na maso nebo válečkem.
  • Přilijte k nim rozpuštěné máslo a dobře promíchejte. Směs nasypte do kulaté formy o průměru cca 20 cm, kterou předtím vyložte pečícím papírem. Sušenkovou směs ve formě rovnoměrně rozprostřete a upěchujte obrácenou lžící.
  • Čerstvý sýr (lze nahradit tučným tvarohem, lučinou, žervé apod. – můžete použít i různé poměry těchto sýrů) spolu s limetkovou kůrou i šťávou, cukrem a žloutky prošlehejte. Dejte si pozor, aby směs nebyla hrudkovatá. Pokud se vám zdá moc řídká, přidejte lžičku dětské krupičky.
  • Hotovou hmotu vlijte na sušenkovou směs a pečte v předehřáté troubě při 160–180 °C asi 35–45 minut. Hotový dezert poznáte tak, že se kraje odtahují od stěn formy, ale přitom ve středu bude ještě lehce tekutý.
  • Pokud je dezert hotový, troubu vypněte, pootevřete dvířka a hotový cheesecake nechte chladnout přímo v troubě. Nedělají mu totiž dobře teplotní šoky.
  • Zatímco vám cheesecake chladne v troubě, připravte si jahodovou omáčku. Očištěné jahody svařte s trochou cukru (slaďte podle chuti), přidat můžete i jahodovou marmeládu.
  • Vychladlý cheesecake krájejte na řezy a servírujte s teplou jahodovou omáčkou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: