Sušenky v robotu rozmixujte. Pokud nemáte robot, dejte je do mikrotenového sáčku a rozdrťte paličkou na maso nebo válečkem.
Přilijte k nim rozpuštěné máslo a dobře promíchejte. Směs nasypte do kulaté formy o průměru cca 20 cm, kterou předtím vyložte pečícím papírem. Sušenkovou směs ve formě rovnoměrně rozprostřete a upěchujte obrácenou lžící.
Čerstvý sýr (lze nahradit tučným tvarohem, lučinou, žervé apod. – můžete použít i různé poměry těchto sýrů) spolu s limetkovou kůrou i šťávou, cukrem a žloutky prošlehejte. Dejte si pozor, aby směs nebyla hrudkovatá. Pokud se vám zdá moc řídká, přidejte lžičku dětské krupičky.
Hotovou hmotu vlijte na sušenkovou směs a pečte v předehřáté troubě při 160–180 °C asi 35–45 minut. Hotový dezert poznáte tak, že se kraje odtahují od stěn formy, ale přitom ve středu bude ještě lehce tekutý.
Pokud je dezert hotový, troubu vypněte, pootevřete dvířka a hotový cheesecake nechte chladnout přímo v troubě. Nedělají mu totiž dobře teplotní šoky.
Zatímco vám cheesecake chladne v troubě, připravte si jahodovou omáčku. Očištěné jahody svařte s trochou cukru (slaďte podle chuti), přidat můžete i jahodovou marmeládu.
Vychladlý cheesecake krájejte na řezy a servírujte s teplou jahodovou omáčkou.
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem