Cheesecake

2

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 125
      g máslo
    • 250
      g sušenky be-be
  • Náplň
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 500
      g zakysaná smetana polovina na potření povrchu
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 100
      g žervé
    • 250
      g ricotta

Postup přípravy receptu

  • V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu (jde to i ručně – v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso).
  • Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy vyložené pečicím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.
  • Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200 °C a připravíme krém.
  • Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny – zakysanou smetanu (250 g) a citronovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110 °C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme.
  • Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud se zavírají, vložíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychladnout.
  • Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.
  • Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citronové šťávy.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.