V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu (jde to i ručně – v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso).
Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy vyložené pečicím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.
Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200 °C a připravíme krém.
Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny – zakysanou smetanu (250 g) a citronovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110 °C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme.
Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud se zavírají, vložíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychladnout.
Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.
Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citronové šťávy.
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků