V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu (jde to i ručně – v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso).
Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy vyložené pečicím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.
Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200 °C a připravíme krém.
Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny – zakysanou smetanu (250 g) a citronovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110 °C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme.
Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud se zavírají, vložíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychladnout.
Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.
Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citronové šťávy.
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodinky do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky