g
čokoládová poleva
nebo 60 g čokolády na vaření + 10 g másla + 10 g krupicového cukru
600
g
smetanový sýr
sýr Philadelphia
1
lžička
vanilkový extrakt
150
g
cukr
Čokoládová poleva
80
g
čokoládová poleva
nebo 60 g čokolády na vaření + 10 g másla + 10 g krupicového cukru
Postup přípravy receptu
Veškeré uvedené ingredience si připravíme hodinu až dvě před samotným pečením, aby získaly pokojovou teplotu.
Sušenky rozdrtíme válečkem nebo v kuchyňském robotu a vsypeme do mísy. Přidáme cukr, kakao, rozpuštěné máslo a dobře promícháme.
Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, zavřeme dortovou obručí, vyplníme jej směsí, dobře vtlačíme – můžeme si pomoci skleničkou s rovným dnem. Po stranách vytlačíme malý nízký okraj.
Ve vyhřáté troubě zapečeme při 175 °C asi 15 minut (horkovzdušná trouba 160 °C).
Sýr Philadelphia metličkou nejprve prošleháme a nadlehčíme, teprve poté vmícháme cukr, opět prošleháme, přidáme vejce, prošleháme, vlijeme šlehačku, prošleháme, vanilkovou esenci a rozehřátou čokoládu na vaření a naposledy prošleháme.
Tuto směs nalijeme na rozpečený korpus, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při 175 °C, zmírníme a dopékáme při 140 °C ještě hodinu. V horkovzdušné troubě pečeme při 160 °C 15 minut a 130 °C 1 hodinu.
Jakmile vyjmeme koláč z trouby, nožem obkroužíme okraj. Necháme vychladnout a potřeme čokoládovou polevou. Cheesecake necháme vychladit a dobře ztuhnout (nejlépe do druhého dne).
Dort krájíme nožem, který si opláchneme v horké vodě a osušíme. Kývavým pohybem se nám podaří vytvořit krásné řezy.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové