lžíce
solamyl (bramborový škrob)
např. Solamyl do bábovky
3
ks
vejce
4
lžíce
mléko
2,5
kostka
netučný tvaroh
vanička 625 g
3
lžíce
med
3
kelímek
jogurt
kelímek 450 g
borůvky
250
g
celozrnné sušenky
např. oříškové či máslové
Postup přípravy receptu
Suroviny na těsto jsou v množství na formu o průměru 24 cm.
Ze všeho nejdřív rozdrtíme sušenky. Drť smícháme s mlékem a vzniklou drobenkou vysteleme vymazanou formu, nejen spodek, ale i něco málo po stranách.
Dáme péct na 180 °C na 10 minut.
Mezitím začneme tvořit náplň. Ve velké míse smícháme tvarohy, jogurty, med, vejce a sůl, na závěr přidáme i bramborový škrob.
Náplň nalijeme na korpus, který by mezitím už měl být hotový. Dřív než celý dort dáme péct, nesmíme zapomenout dát do trouby na mřížku pod cheesecake také pekáček s horkou vodou, kvůli správné konzistenci. Druhá varianta je dort do pekáčku s horkou vodou ponořit, ale ta je kvůli propustnosti forem poměrně nebezpečná, proto bych v tomto případě doporučovala použít alespoň alobal k utěsnění. Dáme dort péct na necelých 15 minut na 180 °C.
Následně stupně snížíme na 150 °C a pečeme ještě dalších 60 minut.
Po vyjmutí by se měl náš nepravý cheesecake sulcovitě třást a nebýt propečen. Sám se potom dodělá během chladnutí. Dort necháme vychladnout a následně vložíme na pár hodin do ledničky, aby hezky zatuhl. Až ho budete chtít vyndat z formy, nejdřív ji nožem dokola objeďte, ať se vám nepotrhá.
Jelikož ke každému cheesecaku patří také ovoce, vytvořila jsem ještě borůvkovou zálivku. Stačí vámi zvolené ovoce vhodit do kastrůlku, přidat med, trošku vody, rozehřát a je hotovo!
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá