Oboje sušenky pomeleme, přidáme máslo a rozmixujeme. Pak přidáme cukr a oříšky. Šlehačku našleháme. Lučinu rozmícháme s cukrem, přidáme šlehačku, vanilkový cukr, kůru a nakonec lehce vmícháme maliny. Kiwi rozmixujeme s cukrem. Postavíme uprostřed dezertního talířku velký kovový prsten (ideální průměr je 8 cm, výška 6 cm). Na dno napěchujeme sušenkovou směs, pak sýrovou náplň a nakonec polijeme ovocnou zálivkou. Necháme pořádně vychladit a podáváme.
Je to rychlý a osvěžující zákusek. Recept jsem opsala a vyzkoušela z bulharského časopisu, potraviny jsem upravila dle zdejší nabídky.
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka