Papriky orestujeme na suché pánvi tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dosklovata. Rajče spaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k cibuli. Chvilku dusíme, přidáme česnek a oloupané chilli papriky natrhané na proužky od špičky dolů (restováním papriky změknou, jadřinec se dá krásně vyjmout a papriky dobře natrhat). Pokud zůstanou na paprice nějaká semínka nevadí, omáčka alespoň víc pálí. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a necháme tak 5 minutek probublat. Dochutíme solí.
Omáčka se hodí k masu jako teplý dressing. Výborná je s pečenými brambory. Nebo se dá jíst samostatně s tortillou. Fantazii se meze nekladou.
Maso: Kousky kuřecích prsou osolíme, obalíme v kari (trochu) a opékáme na olivovém oleji ve velké pánvi. Po chvili…
více o Fettuccine Alfredo con pollo
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme.
…
více o Osvěžující zeleninový salát
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové