Papriky orestujeme na suché pánvi tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dosklovata. Rajče spaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k cibuli. Chvilku dusíme, přidáme česnek a oloupané chilli papriky natrhané na proužky od špičky dolů (restováním papriky změknou, jadřinec se dá krásně vyjmout a papriky dobře natrhat). Pokud zůstanou na paprice nějaká semínka nevadí, omáčka alespoň víc pálí. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a necháme tak 5 minutek probublat. Dochutíme solí.
Omáčka se hodí k masu jako teplý dressing. Výborná je s pečenými brambory. Nebo se dá jíst samostatně s tortillou. Fantazii se meze nekladou.
Maso: Kousky kuřecích prsou osolíme, obalíme v kari (trochu) a opékáme na olivovém oleji ve velké pánvi. Po chvili…
více o Fettuccine Alfredo con pollo
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí