Papriky orestujeme na suché pánvi tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dosklovata. Rajče spaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k cibuli. Chvilku dusíme, přidáme česnek a oloupané chilli papriky natrhané na proužky od špičky dolů (restováním papriky změknou, jadřinec se dá krásně vyjmout a papriky dobře natrhat). Pokud zůstanou na paprice nějaká semínka nevadí, omáčka alespoň víc pálí. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a necháme tak 5 minutek probublat. Dochutíme solí.
Omáčka se hodí k masu jako teplý dressing. Výborná je s pečenými brambory. Nebo se dá jíst samostatně s tortillou. Fantazii se meze nekladou.
Maso: Kousky kuřecích prsou osolíme, obalíme v kari (trochu) a opékáme na olivovém oleji ve velké pánvi. Po chvili…
více o Fettuccine Alfredo con pollo
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky