Papriky orestujeme na suché pánvi tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dosklovata. Rajče spaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k cibuli. Chvilku dusíme, přidáme česnek a oloupané chilli papriky natrhané na proužky od špičky dolů (restováním papriky změknou, jadřinec se dá krásně vyjmout a papriky dobře natrhat). Pokud zůstanou na paprice nějaká semínka nevadí, omáčka alespoň víc pálí. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a necháme tak 5 minutek probublat. Dochutíme solí.
Omáčka se hodí k masu jako teplý dressing. Výborná je s pečenými brambory. Nebo se dá jíst samostatně s tortillou. Fantazii se meze nekladou.
Maso: Kousky kuřecích prsou osolíme, obalíme v kari (trochu) a opékáme na olivovém oleji ve velké pánvi. Po chvili…
více o Fettuccine Alfredo con pollo
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě