stroužek
česnek
nakrájené na plátky nebo prolisované
1
lžíce
rostlinný olej
0,5
lžíce
majoránka
pepř mletý
1
lžíce
chilli
vrchovatá (jemnější chuť – jen 1 lžička)
1
kostka
hovězí vývar
1
lžíce
paprika - sladká
500
g
mleté maso - hovězí
400
g
fazole
sterilované
1
lžíce
drcený kmín
1
lžíce
cukr
2
lžička
rajský protlak
Postup přípravy receptu
Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje vhodíme cibuli a asi 5 minut ji smažíme. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypeme plátky česneku, kousky papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání smažíme ještě 5 minut, aby se vůně promísily. Trochu ztlumíme plamen, přidáme do pánve mleté maso a vařečkou se ho snažíme rozdělit na co nejmenší kousky. Asi 5 minut rychle mícháme tak, aby se maso rozdělilo na hrudky a bylo stejnoměrně opečené. Pokud bychom ho smažili příliš zprudka, hrozí, že česnek zhořkne a přichytí se koření.
Omáčka: Kostku bujónu rozpustíme ve 300 ml horké vody. Vývar pak přilijeme do pánve. Do pánve přilijeme konzervovaná rajčata, přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř. Na závěr přidáme rajčatový protlak a všechno ještě jednou promícháme. Směs přivedeme k varu a přiklopíme pokličkou. Co nejvíce stáhneme plamen a necháme 20 minut probublávat. Občas zamícháme. Fazole z konzervy slijeme nejlépe pomocí cedníku a přidáme do pánve. Znovu pokrm přivedeme k varu a ještě deset minut podusíme. Správné chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Potom už jenom odklopíme pokličku a necháme alespoň deset minut stát, aby se chutě rozložily a maso mohlo natáhnout všechny vůně.
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až…
více o Piškotový dort bez vaření
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem