Do nádoby od pekárny dáme vodu a jogurt (může být místo něj i kefír), rozdrobíme kostku droždí, nasypeme cukr a hladkou mouku. Dáme míchat na program 8 a postupně přidáváme olej, mouku, sůl, kmín (může být i jiné koření či bylinky, semínka a vločky). Po uhnětení se těsto nesmí lepit na stěny nádoby. Vyklopíme na pomoučený vál, vytvarujeme bochník a necháme cca 30 minut kynout při pokojové teplotě. Předehřejeme troubu na horký vzduch na maximální výkon, pak do ní strčíme chleba. Hned snížíme teplotu na 180 stupňů a necháme péct 60 minut. Při pečení můžeme potírat vodou se solí a octem nebo třeba olejem.
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč