Do nádoby od pekárny dáme vodu a jogurt (může být místo něj i kefír), rozdrobíme kostku droždí, nasypeme cukr a hladkou mouku. Dáme míchat na program 8 a postupně přidáváme olej, mouku, sůl, kmín (může být i jiné koření či bylinky, semínka a vločky). Po uhnětení se těsto nesmí lepit na stěny nádoby. Vyklopíme na pomoučený vál, vytvarujeme bochník a necháme cca 30 minut kynout při pokojové teplotě. Předehřejeme troubu na horký vzduch na maximální výkon, pak do ní strčíme chleba. Hned snížíme teplotu na 180 stupňů a necháme péct 60 minut. Při pečení můžeme potírat vodou se solí a octem nebo třeba olejem.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka