Do nádoby od pekárny dáme vodu a jogurt (může být místo něj i kefír), rozdrobíme kostku droždí, nasypeme cukr a hladkou mouku. Dáme míchat na program 8 a postupně přidáváme olej, mouku, sůl, kmín (může být i jiné koření či bylinky, semínka a vločky). Po uhnětení se těsto nesmí lepit na stěny nádoby. Vyklopíme na pomoučený vál, vytvarujeme bochník a necháme cca 30 minut kynout při pokojové teplotě. Předehřejeme troubu na horký vzduch na maximální výkon, pak do ní strčíme chleba. Hned snížíme teplotu na 180 stupňů a necháme péct 60 minut. Při pečení můžeme potírat vodou se solí a octem nebo třeba olejem.
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)