Chléb

3.17

hodnoceno: 6
Příprava: 120 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      lžička sůl
    • 300
      ml voda
    • 1
      ks droždí
    • 1
      lžička kmín
    • 200
      ml bílý jogurt
    • 300
      g celozrnná žitná mouka
    • 5
      lžíce olej
    • 500
      g bílá mouka
    • 4
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Do nádoby od pekárny dáme vodu a jogurt (může být místo něj i kefír), rozdrobíme kostku droždí, nasypeme cukr a hladkou mouku. Dáme míchat na program 8 a postupně přidáváme olej, mouku, sůl, kmín (může být i jiné koření či bylinky, semínka a vločky). Po uhnětení se těsto nesmí lepit na stěny nádoby. Vyklopíme na pomoučený vál, vytvarujeme bochník a necháme cca 30 minut kynout při pokojové teplotě. Předehřejeme troubu na horký vzduch na maximální výkon, pak do ní strčíme chleba. Hned snížíme teplotu na 180 stupňů a necháme péct 60 minut. Při pečení můžeme potírat vodou se solí a octem nebo třeba olejem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: