Do nádoby od pekárny dáme vodu a jogurt (může být místo něj i kefír), rozdrobíme kostku droždí, nasypeme cukr a hladkou mouku. Dáme míchat na program 8 a postupně přidáváme olej, mouku, sůl, kmín (může být i jiné koření či bylinky, semínka a vločky). Po uhnětení se těsto nesmí lepit na stěny nádoby. Vyklopíme na pomoučený vál, vytvarujeme bochník a necháme cca 30 minut kynout při pokojové teplotě. Předehřejeme troubu na horký vzduch na maximální výkon, pak do ní strčíme chleba. Hned snížíme teplotu na 180 stupňů a necháme péct 60 minut. Při pečení můžeme potírat vodou se solí a octem nebo třeba olejem.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem