Do nádoby od pekárny dáme vodu a jogurt (může být místo něj i kefír), rozdrobíme kostku droždí, nasypeme cukr a hladkou mouku. Dáme míchat na program 8 a postupně přidáváme olej, mouku, sůl, kmín (může být i jiné koření či bylinky, semínka a vločky). Po uhnětení se těsto nesmí lepit na stěny nádoby. Vyklopíme na pomoučený vál, vytvarujeme bochník a necháme cca 30 minut kynout při pokojové teplotě. Předehřejeme troubu na horký vzduch na maximální výkon, pak do ní strčíme chleba. Hned snížíme teplotu na 180 stupňů a necháme péct 60 minut. Při pečení můžeme potírat vodou se solí a octem nebo třeba olejem.
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě