Chléb bez hnětení

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžička sůl
    • 500
      ml voda stačí 475 ml
    • 400
      g hladká mouka prosátá
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžička kmín
    • 7
      g sušené droždí
    • 200
      g žitná hladká mouka

Postup přípravy receptu

  • Mouku prosijeme, smícháme s ostatními ingrediencemi, zaděláme těsto. Necháme kynout v chladu (lednici) 8–12 hodin, při pokojové teplotě 4–6 hodin.
  • Na pomoučeném válu vytvoříme placku asi 2 cm vysokou, necháme 15 minut odpočívat. Potom přeložíme natřikrát po délce i po šířce a přikryjeme utěrkou.
  • Necháme v klidu 60 minut. Rozpálíme troubu na 230 °C i s pekáčem a s poklicí.
  • Do horkého pekáče přemístíme chleba a pečeme 30 minut přikryté. Potom poklici sundáme a dopékáme ještě 15 minut.
  • Chladíme na roštu. Krájíme druhý den až kůrka ztvrdne.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: