g
cibule
orestovaná na dvou lžících slunečnicového oleje
2
lžička
sůl
20
ml
ocet
20
g
smetana
sušená do kávy
2
lžička
mletý kmín
5
g
sušené droždí
2
lžička
slunečnicová semínka
2
lžička
sezamová semínka
325
ml
vlažná voda
600
g
chlebová mouka
1
lžíce
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, cibuli po zaznění signálu. Pekárnu nastavíme na program 1 základní, stupeň vypečení střední, váha 1000 g.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou