Tartiflette H. Michopulu 1. Troubu předehřejte na 200°C. Neoloupané brambory vařte v osolené vodě téměř do měkka(10-15 min.). 2. Brambory nechte… více o Tartiflette H. Michopulu
Zapečený chleba Namažeme chleba máslem, položíme sýr, šunku a rajče (pokud máme). Dáme do trouby a pečeme 12–15 minut při 200 °C. více o Zapečený chleba
Domácí chleba Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu… více o Domácí chleba
Medvědí česnek: 7 lahodných receptů, které fungují i proti… Období medvědího česneku je v plném proudu, a proto by byla škoda ho promeškat. Možná vás… Celý článek
Znáte burratu? Objevte sýr, který vypadá jako mozzarella, ale… Italové ji milují a jsou na ni právem hrdí. Ačkoli je tento lahodný sýr, který si mnozí pletou… Celý článek
Kočičky, fialky nebo sedmikrásky. Využijte je na výzdobu i do… Větvičky kočiček i drobné kvítky fialek, macešek nebo sedmikrásek jsou prvními posly jara.… Celý článek
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby… Nakládaný a dobře uleželý sýr je delikatesa, kterou si nemusíte dávat jen v hospodě. Klidně si… Celý článek
Derby koláč Vejce, cukr, olej vyšleháme do pěny, vmícháme kakao, mléko a nakonec mouku s práškem do pečia, dáme péct na vymazaný a… více o Derby koláč
Jahodové řezy se šlehačkou Den před pečením zákusku 90 minut vaříme neotevřenou konzervu slazeného mléka v dostatečném množství vody. Potom ho… více o Jahodové řezy se šlehačkou
Jemné medové řezy Vejce, máslo, cukr a med smícháme nad párou, dokud se vše nerozpustí. Potom přidáme jedlou sodu, zamícháme, přidáme do… více o Jemné medové řezy
Jablečná nutela Oloupaná, nakrájená jablka bez jadřinců pomeleme a dáme vařit s cukrem. Do horké směsi přidáme na kousky nalámanou… více o Jablečná nutela
Kuřecí steak na bylinkovém másle Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do rozehřátého másla, kde jsme dali dvě lžičky tymiánu a dvě lžičky… více o Kuřecí steak na bylinkovém másle
Velikonoční omáčka Vejce rozpůlíme, vyjmeme žloutky a vidličkou je dobře pomačkáme. Promícháme se smetanou, křenem, ochutíme solí a cukrem… více o Velikonoční omáčka
Zabijačkové zelí Na kostky (3x3 cm) pokrájené maso osmahneme na tuku, vyjmeme, osmahneme pokrájenou cibuli (nemusí být úplně nadrobno),… více o Zabijačkové zelí
Linecké banánky Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu, nejlépe přes noc. Poté znovu propracujeme.… více o Linecké banánky
Bramborová fantazie s tuňákovou… Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky do zapékací misky, osolíme, zalijeme smetanou, promícháme a při 250 °C… více o Bramborová fantazie s tuňákovou čepicí
Modelovací hmota (falešný marcipán) Všechny suroviny si smícháme dohromady napřed měchačkou a nakonec propracujeme dobře rukou. Různé mléko a cukr jinak… více o Modelovací hmota (falešný marcipán)
Jahodový patrový dort Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem… více o Jahodový patrový dort
Voňaví skřivánci Brambory pečlivě omyjeme, rozkrojíme na půl a v řezu nařízneme do kříže. Urovnáme slupkou dolů na vymaštěný pekáč,… více o Voňaví skřivánci