Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom promíchat vařečkou,znovu poprášit moukou a nechat ještě kynout 30 minut.
Troubu rozpálit na 230°C i s čistým, suchým kastrolem - Nikča peče v nerezovém - průměr asi 21- 23 cm.
Do horkého kastrolu vyklopit těsto, přikrýt pokličkou a při 230° péct 30 minut. Pak poklici sundat, stáhnout teplotu na 220° a nechat péct ještě 20 minut. Vyklopit na mřížku.
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky