Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom promíchat vařečkou,znovu poprášit moukou a nechat ještě kynout 30 minut.
Troubu rozpálit na 230°C i s čistým, suchým kastrolem - Nikča peče v nerezovém - průměr asi 21- 23 cm.
Do horkého kastrolu vyklopit těsto, přikrýt pokličkou a při 230° péct 30 minut. Pak poklici sundat, stáhnout teplotu na 220° a nechat péct ještě 20 minut. Vyklopit na mřížku.
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře