Chleba od Hadičky

2.4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžička sůl
    • 3
      šálek hladká mouka
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      lžička kmín
    • 0,5
      lžička sušené droždí
    • 1
      hrst slunečnicová semínka
    • 1
      hrst sezamová semínka
    • 1
      hrst dýňová semínka
    • 1
      šálek žitná chlebová mouka
    • 2
      hrnek studená voda

Postup přípravy receptu

  • Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom promíchat vařečkou,znovu poprášit moukou a nechat ještě kynout 30 minut.
  • Troubu rozpálit na 230°C i s čistým, suchým kastrolem - Nikča peče v nerezovém - průměr asi 21- 23 cm.
  • Do horkého kastrolu vyklopit těsto, přikrýt pokličkou a při 230° péct 30 minut. Pak poklici sundat, stáhnout teplotu na 220° a nechat péct ještě 20 minut. Vyklopit na mřížku.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: