Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom promíchat vařečkou,znovu poprášit moukou a nechat ještě kynout 30 minut.
Troubu rozpálit na 230°C i s čistým, suchým kastrolem - Nikča peče v nerezovém - průměr asi 21- 23 cm.
Do horkého kastrolu vyklopit těsto, přikrýt pokličkou a při 230° péct 30 minut. Pak poklici sundat, stáhnout teplotu na 220° a nechat péct ještě 20 minut. Vyklopit na mřížku.
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič