Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom promíchat vařečkou,znovu poprášit moukou a nechat ještě kynout 30 minut.
Troubu rozpálit na 230°C i s čistým, suchým kastrolem - Nikča peče v nerezovém - průměr asi 21- 23 cm.
Do horkého kastrolu vyklopit těsto, přikrýt pokličkou a při 230° péct 30 minut. Pak poklici sundat, stáhnout teplotu na 220° a nechat péct ještě 20 minut. Vyklopit na mřížku.
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Mouku, máslo, cukr, žloutky, kokos a ořechy (podle potřeby i s trochou mléka) smícháme dohromady a vypracujeme hladké…
více o Bobánky k čaji či kávičce
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč