Veku pokrájíme našikmo, abychom plátky měli delší, než jsme zvyklí. Plátky pomažeme salátem (kupovaným nebo doma dělaným). Doprostřed chlebíčku se salátem položíme půlku vejce a kolem něj nazdobíme salám, sýr, okurku apod. Majonézu zředíme troškou láku (ne přiliš, aby nebyla moc řidká) a vejce lžící opatrně přelijeme. Nakonec dozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Pokud jsou v bramborovém salátu velké kusy brambor a zeleniny, je lepší je před natíráním na chlebíčky rozmačkat vidličkou.
Opláchnutý a drobně nakrájený pórek zalijeme vodou, mírně opepříme, osolíme a uvaříme ve vodě doměkka.
Z másla a mouky…
více o Pórková polévka s vejcem
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky a dle chuti přidáme rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky…
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku , přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE