Veku pokrájíme našikmo, abychom plátky měli delší, než jsme zvyklí. Plátky pomažeme salátem (kupovaným nebo doma dělaným). Doprostřed chlebíčku se salátem položíme půlku vejce a kolem něj nazdobíme salám, sýr, okurku apod. Majonézu zředíme troškou láku (ne přiliš, aby nebyla moc řidká) a vejce lžící opatrně přelijeme. Nakonec dozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Pokud jsou v bramborovém salátu velké kusy brambor a zeleniny, je lepší je před natíráním na chlebíčky rozmačkat vidličkou.
Opláchnutý a drobně nakrájený pórek zalijeme vodou, mírně opepříme, osolíme a uvaříme ve vodě doměkka.
Z másla a mouky…
více o Pórková polévka s vejcem
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky a dle chuti přidáme rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky…
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
Do misky si dáme med a tuk a rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilejeme med s tukem. Zpracujeme…
více o Vánoční perníčky od Camm
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou