Veku pokrájíme našikmo, abychom plátky měli delší, než jsme zvyklí. Plátky pomažeme salátem (kupovaným nebo doma dělaným). Doprostřed chlebíčku se salátem položíme půlku vejce a kolem něj nazdobíme salám, sýr, okurku apod. Majonézu zředíme troškou láku (ne přiliš, aby nebyla moc řidká) a vejce lžící opatrně přelijeme. Nakonec dozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Pokud jsou v bramborovém salátu velké kusy brambor a zeleniny, je lepší je před natíráním na chlebíčky rozmačkat vidličkou.
Opláchnutý a drobně nakrájený pórek zalijeme vodou, mírně opepříme, osolíme a uvaříme ve vodě doměkka.
Z másla a mouky…
více o Pórková polévka s vejcem
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky a dle chuti přidáme rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky…
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou