Veku pokrájíme našikmo, abychom plátky měli delší, než jsme zvyklí. Plátky pomažeme salátem (kupovaným nebo doma dělaným). Doprostřed chlebíčku se salátem položíme půlku vejce a kolem něj nazdobíme salám, sýr, okurku apod. Majonézu zředíme troškou láku (ne přiliš, aby nebyla moc řidká) a vejce lžící opatrně přelijeme. Nakonec dozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Pokud jsou v bramborovém salátu velké kusy brambor a zeleniny, je lepší je před natíráním na chlebíčky rozmačkat vidličkou.
Opláchnutý a drobně nakrájený pórek zalijeme vodou, mírně opepříme, osolíme a uvaříme ve vodě doměkka.
Z másla a mouky…
více o Pórková polévka s vejcem
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky a dle chuti přidáme rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky…
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy…
více o Bábovka s kysanou smetanou
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka