Veku pokrájíme našikmo, abychom plátky měli delší, než jsme zvyklí. Plátky pomažeme salátem (kupovaným nebo doma dělaným). Doprostřed chlebíčku se salátem položíme půlku vejce a kolem něj nazdobíme salám, sýr, okurku apod. Majonézu zředíme troškou láku (ne přiliš, aby nebyla moc řidká) a vejce lžící opatrně přelijeme. Nakonec dozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Pokud jsou v bramborovém salátu velké kusy brambor a zeleniny, je lepší je před natíráním na chlebíčky rozmačkat vidličkou.
Opláchnutý a drobně nakrájený pórek zalijeme vodou, mírně opepříme, osolíme a uvaříme ve vodě doměkka.
Z másla a mouky…
více o Pórková polévka s vejcem
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky a dle chuti přidáme rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky…
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater