2.5
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře… více o Babiččina chlebová polévka
Jak na jednoduchou, rychlou a hlavně levnou polévku? Láďa Hruška to pro nás zas vymyslel! Předvaříme si vodu v… více o Chlebová polévka dle Ládi Hrušky
Směs různých druhů mouky, soli a koření zalijeme trochou vody. Dle potřeby můžeme přidat olej. Směs protřeseme, aby se… více o Chlebová placka snadno a rychle
Sytý a voňavý pokrm vhodný do chladných dní miloval spisovatel Jaroslav Hašek, dokonce byl… Celý článek
Polévky jsou vděčným jídlem, které vás zachrání ve chvílích, kdy nestíháte vařit nebo… Celý článek
Jestli rádi objevujete svět i prostřednictvím kulinářských specialit, pak nejspíš víte, co… Celý článek
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme… více o Szigligetská roláda
Kuřecí plátky očistíme, rozkrojíme, mírně naklepeme, okořeníme, posypeme bazalkou a potřeme rajčatovým protlakem. … více o Kuřecí plátek s rajčaty a mozzarellou
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a… více o Králík na zakysané smetaně
Smícháme všechno dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný moučník. … více o Makovec raz dva
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po trošce do něj zašleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru zlehka vmícháme současně… více o Kokosky
Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi… více o Šťavnaté karbanátky
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme… více o Banánová bleskovka – dort
1. Nejdříve si připravíme nádivku. Nakrájíme rohlíky, zalijeme trochou mléka, přidáme vejce, nakrájenou petržel, sůl a… více o Malé jarní kuřátko s houskovou nádivkou
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na jemno nasekáme. Pomeranč oloupeme i s blankou a nakrájíme na plátky. Na oleji… více o Ovocné krůtí maso na kari
1. Smíchejte suroviny na zálivku. 2. Na pánvi lehce osmahněte na másle a oleji cibuli a česnek. 3. Zalijte zálivkou a… více o Barbecue omáčka americká
1. Brambory uvaříme ve slupce. 2. Zatím nakrájíme zeleninu, vejce a klobásu nadrobno, vložíme do mísy, osolíme,… více o Rumunský bramborový salát
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse smíchejte máslo, třetinu tymiánových lístků, rozmělněný česnek, šťávu… více o Jarní kuřátka s česnekovo-tymiánovým máslem