Jak na jednoduchou, rychlou a hlavně levnou polévku? Láďa Hruška to pro nás zas vymyslel!
Předvaříme si vodu v rychlovarné konvici a rozpálíme plotnu. Vodu nalijeme do hrnce a přidáme kmín - 1 lžičku a zeleninový bujón. Máme připravené tři silné krajíce staršího chleba, dva z nich rozdrolíme do vařící vody a jeden zatím ponecháme. Necháme rozvařit a nakonec přidáme ještě vejce s mlékem a rozmačkaným česnekem. Poslední krajíc chleba rozkrájíme na kostky a osmažíme na sádle. Výborná a levná záležitost :)
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč