Jak na jednoduchou, rychlou a hlavně levnou polévku? Láďa Hruška to pro nás zas vymyslel!
Předvaříme si vodu v rychlovarné konvici a rozpálíme plotnu. Vodu nalijeme do hrnce a přidáme kmín - 1 lžičku a zeleninový bujón. Máme připravené tři silné krajíce staršího chleba, dva z nich rozdrolíme do vařící vody a jeden zatím ponecháme. Necháme rozvařit a nakonec přidáme ještě vejce s mlékem a rozmačkaným česnekem. Poslední krajíc chleba rozkrájíme na kostky a osmažíme na sádle. Výborná a levná záležitost :)
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka