Jak na jednoduchou, rychlou a hlavně levnou polévku? Láďa Hruška to pro nás zas vymyslel!
Předvaříme si vodu v rychlovarné konvici a rozpálíme plotnu. Vodu nalijeme do hrnce a přidáme kmín - 1 lžičku a zeleninový bujón. Máme připravené tři silné krajíce staršího chleba, dva z nich rozdrolíme do vařící vody a jeden zatím ponecháme. Necháme rozvařit a nakonec přidáme ještě vejce s mlékem a rozmačkaným česnekem. Poslední krajíc chleba rozkrájíme na kostky a osmažíme na sádle. Výborná a levná záležitost :)
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem